Goudkoers

Als u wat geld opzij wilt zetten voor later, dan levert het op de bank niet zoveel rente op. Er zijn meer mogelijkheden om van wat reservegeld een bedrag te maken dat flink wat groter is. Zo zijn er verschillende investeringen te doen, allemaal met hun eigen kosten en risico. Vooral de effectenhandel lijkt erg riskant. Een veilige investering is moeilijk te vinden. Denkt u dat? Denk dan ook eens na over het investeren in goud. Goud investeren kan namelijk veel voordelen opleveren voor u. U moet er alleen zelf over goed over nadenken wat deze voordelen zijn voor u en of dat u het geld op dit moment kunt missen. U zou kunnen kiezen voor een klein bedrag om te gaan investeren en dit dan elke maand investeren. Zo heeft u aan het einde ook een leuk rendement opgebouwd.

Over de hele wereld is maar een beperkte hoeveelheid goud. Vaak worden er van goud verschillende sieraden gemaakt, al dan niet afgewerkt met juwelen. Goud heeft echter veel meer dan alleen een decoratieve waarde. Zo heeft goud de eigenschap dat het heel goed licht kan weerkaatsen. Om deze reden wordt er vaak een dun laagje goud gebruikt in kantoorruiten, helmen en vliegtuigruiten, dit kleine doorschijnende laagje goud is genoeg om een groot deel van de hitte tegen te houden. Ook in de ruimtevaart en de medische industrie wordt er veel goud gebruikt/verbruikt. Op deze manier komt er steeds wat minder bruikbaar goud op de wereld. De vraag wordt steeds groter en het aanbod groeit niet. Het kan dus heel slim zijn om in goud te investeren, de kans dat het goud meer waard wordt is heel groot. De kans dat goud op langere termijn minder waard wordt, is bijna te verwaarlozen. Kijk maar naar de geschiedenis van de goudprijzen. De laatste honderd jaar is het wel enigszins wisselend, maar er heeft altijd een opwaartse trend in gezeten. Omdat er steeds meer toepassingen voor goud komen, is het niet logisch om te denken dat deze trend zich niet voortzet. Goud is waardevast, in de lange geschiedenis van het bestaan van goud is er geen oorlog, crisis of depressie geweest die de waarde van goud omlaag bracht.

Let op, investeren in goud zal rendement opleveren, maar niet binnen enkele weken of maanden. Als u ervoor kiest om in goud te investeren, reken er op dat het over een aantal jaren een goed rendement geeft. Niet over enkele weken, tenzij u natuurlijk het geluk heeft dat u net goud hebt aangeschaft voordat er een nieuwe revolutionaire toepassing voor goud is ontdekt. Maar normaal gesproken duurt het even voordat u er winst uit kunt halen, maar de goudkoers speelt hierin een belangrijke rol. Deze kunt u goed in de gaten houden zodat u ook weet hoeveel uw goud nu waard is. Heeft u het geld dan op een speciaal moment echt nodig? Dan kunt u de goudkoers bekijken en uw goud indien nodig verkopen, zodat u het geld weer heeft en vrij kunt besteden.

De laatste vijftig jaar is de goudprijs alleen maar omhoog gegaan. Dit is te verklaren door de onrust op de financiƫle markten. Veel munten hebben hun waarde verloren, dit betekent ook dat veel beleggers failliet zijn gegaan en geld toe hebben moeten leggen. De waarde van goud heeft hier niets mee te maken gehad, de waarde van goud is blijven groeien en zeer stabiel gebleven. Veel landen hebben in deze moeilijke perioden de keuze gemaakt om meer geld te laten drukken, er moest toch genoeg geld zijn voor de burgers. Maar hiermee werd de waardevastigheid van het geld niet beter. Goud is in vergelijking met munten een stuk stabieler, zodat er een crisis komt gaan mensen zich zorgen maken over de waarde van de munt, zal hij zijn waarde behouden of zal het achteruit gaan? Bij goud hoeft men zich hier geen zorgen over te maken, de waarde blijft namelijk maar groeien, zeker wanneer landen maar geld bij blijven drukken.

Als het gaat over de goudkoers dan kan er worden gezegd dat deze toeneemt. Dit komt omdat de waarde van de verschillende munten af aan het nemen is. Vroeger kon men bijvoorbeeld voor honderd dollar een hoopje goud kopen, nu krijgt men hier een paar korrels goud voor. Zo ziet u dat de waarde van goud is gestegen, dit beeld blijft men in de toekomst ook houden over het goud. Dit is alleen maar positief om te horen wanneer u al heeft kunnen investeren in goud. Maar wanneer u nu de mogelijkheid heeft en u kunt wat geld missen, dan kunt u nu goedkoop goud kopen. Zorgt u er voor dat u een leuk gewicht aan goud koopt en bekijkt u over een tijdje maar eens de goudkoers. Hoeveel geld heeft het goud u opgeleverd in een paar jaar tijd? U zult de inkomsten niet zien dalen, maar alleen zien stijgen.

De tijd van de economische crisis is nog lang niet voorbij, dit betekent dat veel landen geld bij blijven drukken en dit doet de goudkoers alleen maar goed. De waarde van het goud zal toe blijven nemen. Het goud zal niet minder waard gaan worden, echter de munten van verschillende landen wel. Als u in goud gaat investeren wilt u de goudkoers natuurlijk goed in de gaten blijven houden. Er zijn veel websites waar alles voor u wordt bijgehouden in grafieken. Zo kunt u zelf bekijken wat de waarde is van het goud. Laat u niet van de wijs maken door andere kopers, u moet doen waar u zich goed bij voelt. Wanneer u een goed beeld heeft over de goudkoers en u heeft er alle vertrouwen in, dan kunt u met een gerust hart investeren in goud en over een paar jaar gaan genieten van de winst die het goud voor u heeft opgeleverd.