Goud Vragen en Antwoorden

Het kan zijn dat u voor het eerst in aanraking komt met een website over goud kopen. Dit kan dan veel vragen bij u oproepen, u wilt misschien weten waarom goud kopen verstandig is, hoeveel goud u kunt kopen en wat het goud u over een tijdje op kan leveren. Het is daarom belangrijk dat u deze vragen en antwoorden pagina eens goed in u opneemt, zodat u een goed beeld heeft over hoe het goud kopen er aan toe gaat. Misschien heeft u na het lezen van deze pagina nog meer vragen die hier niet worden beantwoord, dan kunt u altijd via de contactpagina met ons contact opnemen en dan zullen wij uw vragen zo snel mogelijk beantwoorden.

Is de kwaliteit van al het goud goed?

Het is belangrijk dat u weet hoe u de kwaliteit van goud kunt herkennen. Daarvoor dient u te weten dat het bij goud gaat om het aantal karaat. Wanneer dit gehalte hoog is, dan is het goud ook meer waard. Hoe hoger het karaat, hoe zuiverder het goud. Als u goud gaat kopen via internet is het lastig vast te stellen hoe zuiver het goud is, maar u kunt dan kijken naar de beschrijving die er bij staat, hoeveel karaat goud is het en als dit hoog is, dan weet u dat het gaat om zuiver goud. Het is belangrijk dat u de goede afbeeldingen te zien krijgt wanneer u goud gaat bekijken, maar vaak worden er beschrijvingen bij gezet dat de getoonde afbeeldingen af kunnen wijken van de werkelijkheid. Het is hierbij dus niet zeker dat u ook echt degelijke kwaliteit goud krijgt. Daarom kunt u maar beter niet op de afbeeldingen af gaan, u kunt beter bij een echte professionele aanbieder gaan kijken zodat u ook zeker zuiver goud koopt. Er zitten een hoop oplichters op de markt die denken veel geld te kunnen verdienen door nep goud te verkopen. U moet dit voor zijn en alleen op zoek gaan naar echte professionele aanbieders, met nep goud kunt u niets en dan bent u gewoon uw geld kwijt. Dat is niet de bedoeling, want u wilt ook investeren en winst maken. Een van de meest bekende munten is de Krugerrand munt. Deze munt is 916,7/1000. Deze munt bestaat voor ongeveer 91% uit goud, dit zegt dat het grootste deel van de munt uit goud bestaat, maar dat er ook ander materiaal in de munt is verwerkt. Als u goud aan kunt kopen van 999,9/1000 dan heeft u zuiver goud. Er zijn dan geen andere materialen in het goud verwerkt, zeker met deze goud baren kunt u veel verdienen wanneer u deze een tijdje veilig op laat slaan.

Moet ik BTW betalen over goud?

Over goud hoeft geen BTW betaald te worden. Goud kopen ziet men als investering, maar het kan ook als belegging worden beschouwd. Dit betekent ook dat u er geen BTW (belasting toegevoegde waarde) over hoeft te betalen. Dit kan een voordeel zijn wanneer u veel geld heeft en u wilt het niet op een rekening laten staan. U kunt er dan voor kiezen om het geld te gaan investeren in goud, dan betaalt u er in ieder geval geen BTW over. Als u de keuze heeft gemaakt om gouden munten aan te schaffen kan het zo zijn dat er wel BTW moet worden betaald, maar deze munten worden dan niet als belegging aangeschaft, maar bijvoorbeeld puur om te verzamelen. Normaal gesproken wordt goud als belegging gezien en hoeft men hier geen BTW over te betalen. De prijzen die op de website staan aangegeven zijn dus ook de werkelijke prijzen er komen geen BTW kosten bij.

Als ik het goud niet meer wil kan ik het dan verkopen?

Gouden munten en andere goudproducten kunnen altijd weer worden verkocht. U kunt dan het geld er voor terug krijgen en het geld weer gaan investeren. Het is wel belangrijk dat u de waarde van het goud op gaat vragen voordat u het gaat verkopen zodat u in ieder geval waar krijgt voor uw geld. Het is dan ook aan te raden wanneer u geld weer gaat verkopen om te kijken naar de waarde van het goud, maar ook naar de vraag. Als er veel vraag is kunt u ook meer vragen voor het goud. Koopt niemand het? Dan wacht u nog even want de waarde van goud blijft de komende jaren alleen maar toenemen.

Waar gaat de waarde van het goud naar toe? Blijft het stijgen, ook in de toekomst?

De waarde van goud blijft toenemen. Zeker wanneer er crisis is in landen en wanneer landen in financiƫle problemen zitten blijft de waarde van goud stijgen. De munten in de landen worden dan namelijk minder waard en landen gaan meer munten en briefgeld drukken. In de toekomst blijft het goud stijgen, goud kent vastheid als het gaat over de waarde en deze zal blijven stijgen. U kunt dus met een gerust hart investeren in goud wanneer u hier graag veel rendement uit wilt halen.

Mijn vraag staat er niet bij wat nu?

Als u een andere vraag heeft die op deze pagina niet wordt vermeld, dan kunt u ons altijd een bericht sturen. U kunt ook opmerkingen en suggesties aan ons doorgeven, zodat wij hier iets mee kunnen doen. Wij staan open voor uw mening en horen dan ook graag wat u ons te vertellen heeft. Heeft u ervaringen met goud en wilt u dat wij dit vermelden op de website? Misschien heeft u nog goede tips om aan goedkoop goud te kopen? U kunt het allemaal aan ons doorgeven en wij zullen u zo spoedig mogelijk een antwoord geven. Het is belangrijk dat u niet met vragen blijft wachten tot morgen, investeren in goud moet u zo snel mogelijk doen, nu zijn de prijzen gunstig voor u. Stel daarom uw vragen direct en wij zorgen er voor dat u snel voorzien bent van een goed antwoord, waar u mee verder kunt.